بازار تجریش از قدیمیترین و اصلی ترین بازارهای تهران است که دارای کاشی کاری و فضای سنتی زیبایی می باشد. از جذابیت های گوناگون این بازار میتوان به تعداد زیاد مغازهها، وجود کالاهای متنوع، رستوران ها و تکیه بزرگ بازار تجریش اشاره داشت. این بازار در میدان تجریش قرار دارد و از دسترسی آسانی برخوردار است. طول این بازار 700 متر و حدود 400 باب مغازه دارد.
حجره های بازار تجریش
حجره های این بازار از مغازه های میوه فروشی و سبزی فروشی با میوه های نوبرانه شروع می شود. در این مغازهها میوههای تمامی فصول و حتی میوه های نایاب و عجیب پیدا می شود. در بازار سرپوشیده تجریش مغازههای فروش ترشی، آلوچه، خشکبار و لواشک و همچنین مغازههای صنایع دستی، ظروف مسی، تسبیح و مهره و بدلیجات، شیرینی و خشکبار، پوشاک، کیف، کفش، لوازم خانگی و اسباب بازی دیده میشود.
تاریخچه
قدمت بازار بیش از 150 سال است؛ البته قدمت تکیهی بزرگ بازار تجریش 220 سال می باشد و قدیمیتر از سایر قسمت ها است. تا 50 سال پیش این بازار روباز بود و در فصول سرد با بارش برف تعطیل می شد؛ به دنبال این موضوع مغازهداران تصمیم گرفتند یک سقف چوبی برای بازار و تیر چوبی، خشت و گل برای سقف مغازه ها ایجاد کنند. در سال 1352 سقف های آهنی سرتاسری جایگزین سقف های چوبی و حلبی شدند. در سالهای بعد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، این بازار را بازسازی کرد و مغازهها را با کتیبه های کاشیکاری سنتی مزین نمود.
نحوه رونق گرفتن بازار تجریش
پس از افزایش جمعیت محله ی تجریش و رفت و آمد مردم به این منطقه، افراد شروع به ایجاد غرفه هایی در اطراف تکیهی تجریش کردند و به فروش میوه مشغول شدند. پس از غرفه های میوه فروشی، به تدریج غرفههای تجاری دیگر شروع به فعالیت کردند. با گذر زمان بازار رونق بیشتری گرفت و تعداد حجرهها افزایش یافت و انواع مغازههای لبنیاتی، قصابی، بقالی، پارچهفروشی، آهنگری، عطاری و قهوهخانه در این بازار آغاز به کار کردند.